Ontbijt met Rien van de Berg

Het Klooster in (je) bedrijf

Denk je dat monniken en kloosterzusters alleen maar zitten te bidden? Dan vergeet je de basisregel: elk klooster moet zijn eigen broek ophouden. Een klooster is dus altijd (ook) een bedrijf. Maar hoe doe je dat? Hoe combineer je een gezonde economische situatie met een gezond werkklimaat? Benedictus van Nursia, de vader aller monniken, stelde zich de vraag: hoe zorg ik dat mijn klooster 'gezond draait', materieel en geestelijk?

Rien van den Berg (1970) groeide op op Urk, is journalist en predikant, en leidt met zijn vrouw Tjakkelien het eerste Jongerenklooster in Nederland, gevestigd in het abdijcomplex van Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Daar wonen inmiddels elf jonge mensen (tussen de 20 en 30 jaar oud), die vanuit het klooster studeren, werken of hun start-up van de grond tillen.

Programma
6.45u Inloop
7.00u Ontbijt
7.30u Bijbelstudie
8.30u Einde

Aanmelding
In verband met het voorbereiden van het uitgebreide ontbijt, graag uiterlijk 12.00u op de dag voorafgaand aan de dag van het ontbijt. Dit kan heel eenvoudig via het aanmeldformulier op pagina van de betreffende bijeenkomst.

Locatie
Hoornse Hop 1g, 8321 WX URK

Kosten
De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk. De toegang is vrij. Met een gift (contant of machtiging) maken de deelnemers het mogelijk dat deze bijeenkomsten worden georganiseerd.


Aanmelden

Dagelijkse woord

maandag 25 maart 2019 - 1 Korintiers 13:12-13

Nu kijken we nog in een wazige spiegel, maar straks staan we oog in oog. Nu is mijn kennen nog beperkt, maar straks zal ik volledig kennen, zoals ik zelf gekend ben. Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde. -- 1 Korintiers 13:12-13